Hirvijahti 2016

Taas on yksi vuosi lopuillaan ja niin on tämän vuoden hirvijahtikin loppusuoralla. Jahtikausihan jatkuu vuoden loppuun ja joulun rauhoittumisen jälkeen käymme vielä katsomassa, saisimmeko jäljellä olevat puolitoista lupaa käytettyä. Tässä kuitenkin yhteenvetoa kuluneesta hirvijahtikaudesta…

Jahtikausi alkoi osaltamme melko mukavasti: Viikonlopun saaliina oli 2 hirvilehmää ja 4 vasaa. Käytettävänä meillä oli alkujahdissa 6.5 lupaa ja lisäksi myöhemmin jaetut 1.5 ns. hyllylupaa, jotka on tarkoitettu käytettäväksi, mikäli hirvikannan hoito niin vaatii.

Ensimmäisen viikonlopun jälkeen saaliin saaminen tasaantui ja seuraavista viidestä jahtiviikonlopuista saaliina oli yhteensä 5 vasaa. Hirviä kuitenkin oli kohtuullisesti. Luvat olisi saatu käytettyä jo aikaisessa vaiheessa, mikäli emme olisi itse rajoittaneet metsästystä. Pornaisten Rhy:n suosittelemasta hirvisonnien piikkilukumäärästä pidettiin kiinni. Näin ollen sonnia, jolla oli sarvipiikkien lukumäärä 4.n ja 8.n välissä, ei ammuttu. Samoin hirvilehmien ampuminen lopetettiin seurassamme kannan terveen rakenteen ylläpitämiseksi. Tällä hetkellä hirvikannan suositeltu sonni/lehmä- ja aikuinen/vasa-verotussuositus onkin parin prosenttiyksikön sisällä koko Pornaisten alueella (Kiittäen Eeroa tilastoinnista).

Ennen jahtikauden loppua käymme tosiaankin vielä metsällä, mutta siihen asti: Rauhaisaa Joulua kaikille!!!

  • Juha H.

Kuva: Harri Halla

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.